reede, 5. oktoober 2007

Vahur Kersna kui "põhjuseta mässaja" (Venus In Furs)

Hiljuti oli meedias teatud kisa-kära Vahur Kersna isiku ja tema väljaütlemiste pärast. Teda süüdistati blasfeemias, kui ta väidetavalt sedastas, et "keiser on ju alasti". Mulle meeldib Vahur Kersna etableerunud ülbus, ehkki küll see nii sageli piirneb labasuste ja isegi jõhkrustega.

Ta pole üldse alandlik, mis oleks hea. Piiblis ütleb, et alanduses peitub ülendus. Vahur Kersna on ka väga stiilne, ta käib stiilselt riides, mis veelgi rõhutab tema jamesdeanilikku vibe'i. Nägin teda nädalapäevad tagasi Stockmanni kaubamaja juures, ka siis oli tal seljas huvitav liibuv kampsun ja mugavad valged tennised. Ma tema eraelust ei tea. Ta näeb küll väga hea välja, ta hoolitseb enda eest! Teksapüksid olid tal kuidagi pleegitatud, aga mitte räpased. Ma ei suutnud oma erutust varjata ja punastasin tahtmatult.

Siiski ei süvene ta oma reportaažides sootsiumi sügavamatesse toimimispõhimõtetesse - ta vaid õrnalt nilpsab neid. Soovin, et ta käsitleks oma teemasid sotsioloogilisemast vaatenurgast.

Oma vähestes antud intervjuudes on ta maininud, et ta ei igatse tagasi oma minevikku, seda, mille keskel ta on sirgunud. Ta vaatas julgelt ja külmalt tulevikku (seal oli ka foto, kus oli lähivaade pikas mantlis Kersnast vist Linnahalli katusel). Ta rääkis avameelselt, käte värisedes sigaretituhka puistates oma noorusillusioonide purunemisest ja üleminekuaja indutseeritud vaimsest kalgendumisest. Selles krestomaatilises intervjuus ta avas end lõplikult: "Jumal andesta mulle patuse elu pärast!", "oma suhtumise tõttu kõnnin igavesti üksi", "kes saab õigusega väita, mis halb, mis hea, kogu elu olen elanud lindpriina", "jäin tugevaks, hoolimata trobikonnast player-hater'itest" etc.

Take these broken wings
I need your hands to come and heal me once again
So I can fly
Until the end of time
(2pac)

Sümboolne oli Vahur Kersna reportaaž prügivedajate elust. See lõi oma eksistentsialismiga (kasutan seda väljendit laias tähenduses). Meeldis ka lõik Egiptusest, kus ta sattus (ilmselt ootamatult) vastamisi alligaatoriga.

0 kommentaari:

Postita kommentaar

Tellimine: Postituse kommentaarid [Atom]

<< Avaleht